Vakantiefoto’s Portugal 2015

In juni 2015 hebben Marjan en ik (Ben dus) een fly/drive vakantie in Portugal gevierd.
Gevierd ja: het was een feest!
Na een goede vlucht van Eindhoven naar Lissabon en een kort busritje in Lissabon stapten we in onze huurauto.

Onze eerste verblijfplaats was in Colares, ten westen van Lissabon in de buurt van Sintra.
Mede dankzij onze Tomtom waren we al snel ter plekke.
We verbleven in Quinta do Corvo. Dit bestaat uit een aantal losstaande huisjes, die verspreid tegen een heuvel aan liggen. Het is een oase van planten, bomen en ook dieren. Het wordt beheerd door de Nederlander Ben Weijers, die al ruim 30 jaar hier woont en zijn prachtige domein zelf (met hulp van vaardige handen) heeft gecreeerd. Geweldig toeven daar!
Vanuit Colares hebben we diverse parken, ‘palacios’ en ‘castelos’ bezocht (oa in Sintra, een leuk stadje).
Ook hebben we een ritje langs de kust gemaakt, waarbij we Cabo de Roca bekeken en de stad Cascais bezocht hebben. Mooi allemaal hoor! Een dagje Lissabon mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Leuke stad, waar toevallig op ‘ons’ moment festiviteiten waren in het kader van de heilige Antonis (oa parades met fraai uitgedoste vrouwen en mannen).

Op weg naar onze tweede verblijfplaats (Nesperal) hebben we het fraaie stadje Obidos aangedaan. Historische witte huisjes op een heuvel omgeven door oude kasteelmuren.
in Nesperal waren we bij de Nederlanders Wil en Huub. Weer zeer afgelegen en dus heerlijk rustig. Huub en Wil runnen een wijnboerderij. Huub heeft ons uitgelegd hoe biologisch telen werkt en hoe uit de druiven uiteindelijk wijn ontstaat. Interessant! Wil heeft aansluitend een wijnproeverijtje gehouden. Prima wijn!
Vanuit Nesperal hebben we een dagtocht naar Tomar gemaakt. En daar het oude klooster bezocht. Gigantisch zeg!

Dan op naar het volgende adres in Portalegre (richting Spaanse grens). Daar troffen we een voormalig klooster aan, beheerd door Portugezen. Fijn dat ze daar perfect Engels spreken! De eigenaar is een verzamelaar van harnassen, zwaarden en andere attributen uit de oudheid. Dat was duidelijk terug te zien aan de inrichting van ons verblijf! Ook dit verblijf was prima. Heerlijk koel binnen bij buitentemperaturen boven de 30 graden. En het zwembad kwam dus ook goed van pas. Vanuit deze locatie hebben we de omgeving wat verkend. Een bezoek aan Marvao was daar onderdeel van. Alweer een historisch wit stadje op een heuvel, met de fraaie resten van een burcht.

Ons voorlaatste reisdoel was Monsaraz (zuidwaarts). Daar troffen we het domein aan van alweer een Nederlander. Marc Lammerink bezit een paradijsje, Monte Saraz geheten. Ook hier een oase van rust en stilte. Met alle wenselijke voorzieningen (kinderbad, zwembad voor de groten, prima ontbijt, aardige mensen, ..).
Midden in de natuur met veel groen, leuke hoekjes en zitjes, zwaluwen die over je hoofd scheren. Uitzicht op het stadje Monsaraz (op de heuvel verderop). Heerlijk!
Vanuit dit paradijsje is een bezoek aan het stadje snel gebracht. Je raadt het al…. een stadje met witte huisjes omringd door een historische muur…. Mooi wel, maar zo is het wel genoeg (wat mij betreft).

Dat kwam goed uit want onze laatste tussenstop op weg naar vliegveld Lissabon was de badplaats Sesimbra (eindje onder Lissabon). Een dagje relaxen nog bij lekker weer. Prima.

Dan weer naar Lissabon. Tomtom leidt ons linea recta naar de plaats van inlevering van de auto.
Dan nog even vliegen en weer thuis.
Het was een superfijne vakantie ! We gaan vast nog eens terug naar Portugal.


 

One thought on “Vakantiefoto’s Portugal 2015”

  1. Hallo Ben, wat heb je een leuke website gecreeerd, een mooie display van je kunts en creativiteit. Zo leuk dat we nou over en weer contact maken op elkaars blogs. Mooie foto’s van China en daar heb je ook een lief stuk heb je daar over geschreven. Wij hebben het toen ook erg fijn gehad. Dat straalt trouwens ook van de foto’s van Portugal af hoe fijn jullie vakantie daar is geweest. Wat een prachtig land, zullen wij toch echt ook een keer naar toe moeten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over kunst in Best